Vrijdagavond 12 augustus staan 13.000 wandelaars aan de start van de 53e 100 km Dodentocht Bornem.

Enkele duizenden deelnemers van de Dodentocht zijn gisteren hun badge in de Bornemse sporthal al gaan afhalen. Zo ook Philip Ver Elst (40) uit Oosterwijk 'Maya de Bij' die voor de 19e keer gaat deelnemen en zeker al scherp staat. 

'M'n deelnemingsnummer is 4.177.  Zo moet ik op 12 augustus niet te lang aanschuiven in de tent voor de start', lacht Philip.

'Ik heb dit jaar een bijzonder goed doel 'Het Berrefonds' vzw uit Antwerpen. Het Berrefonds is een warme vzw die iedereen die te maken krijg met het verlies van baby of kind probeert te ondersteunen met een brede waaier van gratis dienstverlening.

3 van m'n collega’s in WZC Boeyendaalhof Herenthout hebben een kind verloren. Daarom steun ik het Berrefonds.   Van Studio 100 kreeg ik het pak van Maya de Bij cado.

Je kan dus m'n goede doel van m'n 19e Dodentocht steunen : sponsors storten een bedrag naar keuze rechtstreeks - klik HIER -  (vlot met QR-code) op BERREFONDS en vermelding van m'n naam Philip Ver Elst. Voor een gift van €40 of meer ontvang je volgende jaar een fiscaal attest', besluit Philip.

Ver Elst is sinds jaren vaste en geliefde zorgverpleger in WZC Boeyendaalhof Herenthout en woont in Oosterwijk.

De Dodentocht gaat dit jaar ook groener: '95% van de wegwerpbekers moet gerecycleerd worden', klinkt het bij de organisatoren van de Bornemse Dodentocht.  Foto's PVE/NNieuws.

NNieuws steunt Philip en volgt z'n Dodentocht live op 12 augustus / Guy Verellen.